Over Con Bakker

Het begon allemaal in 1974 toen Con Bakker zijn eerste wedstrijd reed in de Nederlandse Kampioenschap Rallycross. In de jaren ‘ 70 en ‘ 80 werd Rallycross wekelijks op de televisie uitgezonden bij AVRO Rallycross.

ROMAX Saab 96 – Con Bakker

Nu deze dagen is Rally cross beter bekend als Rally Racing. Na twee jaar zag een groot bedrijf zijn talent in de snelle Nederlander. Hij tekende een groot sponsor contract met de Nederlandse fabriek; Romax Uitlaten. Bijna werd hij twee maal Kampioen was het niet dat hij problemen kreeg met zijn motor in de Finale Race voor zijn 1e kampioenschap. Uiteindelijk werd de finale race een ramp. Een jaar later kwam hij terug met een supermotor in zijn Saab V4. En won met overmacht het Nederlands Kampioenschap door alle races te winnen in het jaar 1977.

In 1979 reed Con Bakker alle 7 wedstrijden van het Europees Kampioenschap. Door zijn vermogen tekort in zijn Saab 96 zo’n 150 pk wat Con Bakker tekort kwam was het een moeilijk opgave op de fabrieksteams bij te houden op het droog. Hij moest er dan ook alles aan doen om de dure fabrieksteams te kunnen volgen. Maar toen gebeurde het, het kwam als een geschenk uit de hemel; REGEN!!! Daar wachtte Bakker sr. op. Bakker sr. voelde zich als een vis in het water en liet de concurrentie niets meer dan de achterkant van zijn auto zien. Hij versloeg de fabrieksteams als Volvo, Saab, VW en Porsche onder natte omstandigheden en schitterde op alle circuits waar het regende. Helaas was Bakker sr. genoodzaakt te stoppen met zijn glansrijke carriëre wegens gezinsproblemen.